De training is hervat; mooie manier om eeuwfeest kracht bij te zetten

30-04-2020 Sport Redactie

Foto's: PPSC


SCHIEDAM - Gisteravond bij PPSC ging het lekker los bij de meisjes- (ook wel: meiden)voetballers. Vier 'meidenteams' beten bij de club het spits af, na weken thuiszitten. Met een 'grote opkomst': van de meeste teams ontbraken maar een of twee speelsters.

Zij kregen gezelschap van twee niet-PPSC-dames, die mee waren gekomen. Dat was ook de inzet van de regering, die het belangrijk vindt dat kinderen en jongeren weer gaan bewegen en de clubs uitnodigde om zich ook open te stellen voor niet-clubleden.

Het was goed dat er werd getraind, aldus een begeleider, want de conditie liet gaande de training nogal wat meiden een beetje in de steek. Dat drukte het plezier allerminst: "De meiden vonden het geweldig om weer te kunnen trainen."

Een bestuurslid van de club en ook een vertegenwoordiger van de gemeente hielden toezicht op de naleving van de voorschriften die voor het hernieuwd sporten gelden. De meiden tot en met twaalf jaar mochten vrij trainen. "Eentje was juist vandaag jarig." Enkele oudere voetbalsters, van veertien, vijftien, moesten in het begin wel wennen aan de anderhalve meter die onderling in acht moest worden genomen. "Maar na een paar correcties in de eerste minuten, hielden ze zich voorbeeldig aan de maatregelen", aldus de begeleider.

Dat was een mooie manier om te ervaren en herinneren dat PPSC vandaag op de dag af honderd jaar bestaat.Gerelateerd