De Wolf zorgt voor voetbalcourt in Gorzen

11-11-2019 Sport Redactie


SCHIEDAM - John de Wolf gaat zorgen voor een voetbalcourt in de Gorzen.

Dat zegt hij in een uitgebreid interview in het Algemeen Dagblad. Het gaat de geboren Gorzenees voor de wind. Privë staan er uitdagende zaken op de rol en overheerst het geluk (ook al tobt moeder Mar met de gezondheid en is ze in Frankeland gaan wonen), en sinds hij het assistent-trainerschap van Feyenoord als betrekking kan opvoeren, staat hij zakelijk ook volop in de belangstelling.

Tussen de bedrijven door werk De Wolf (56) aan de oprichting van een stichting. Zo vaak wordt hij voor activiteiten voor een goed doel gevraagd, dat het misschien wel een goed idee is daar structuur in aan te brengen en zelf zijn 'doelen' te kiezen. De journaliste van het AD schrijft op: "Ik word vaak gevraagd iets te doen voor het goede doel, heb voetbalclinics gegeven voor Dirk Kuijt Foundation. Hoe mooi is het dan om zoiets zelf te starten?”

De Wolf wil kleine voetbalveldjes aanleggen in achterstandswijken, aldus het AD,  en 'de eerste komt in de Gorzen in Schiedam, waar hij opgroeide'. "Dat vind ik een verplichting, maar het is ook een droom", aldus De Wolf.

Zie om een andere rol die John de Wolf wordt toegedicht, ook dit artikel.