Denk en Zet opgewassen tegen Van Stigt Thans

10-11-2019 Sport Redactie


DAMMEN -  Van Stigt Thans moest naar Culemborg voor de ontmoeting tegen Denk en Zet. Net als vorig jaar bleken de twee teams tegen elkaar opgewassen.

Vier grootmeesters kwamen tegen elkaar uit: Rob Clerc speelde tegen Kees Thijssen en Anatoli Gantwarg nam het op tegen Jean Marc Ndjofang. Twee keer werd het een puntendeling. Dat was anders in de partij van Frits Luteijn. Hij moest namens de Schiedammers zijn meerdere erkennen in Bas Messemaker. 

Ook de Schiedamse grootmeesters Vadim Wirny (tegen Pieter Steijlen) en Ron Heusdens (tegen Dik de Voogd) speelden gelijk Hein Meijer wist na een lang eindspel te winnen van Simon Harmsma. De Culemborgse grootmeester Pim Meurs kwam wel tot voordeel tegen Jeroen Kos maar meer dan een remise eindspel zat er niet in.

Uladzislau Valjuk tegen Casper Remeijer was een correcte vlotte remise. Aan de hoogste borden hadden Anton van Berkel (tegen Boudewijn Derkx) en Jitse Slump (tegen Paul Oudshoorn) voordeel gaande de paritij maar wisten beide tegenstanders het eindspel te houden, en dus remise. 

Met het gelijke spel blijven beide teams bovenaan in de competitie meedraaien.Gerelateerd