Derby SVV - PPSC opnieuw afgelast

12-10-2020 Sport Redactie

VOETBAL - De derby SVV - PPSC die op zaterdag 3 oktober gepland was, werd op verzoek van de thuisploeg wegens Corona afgelast en zou morgenavond dinsdag 13 oktober worden ingehaald. Deze inhaalwedstrijd is opnieuw afgelast in verband met Corona.

SVV geeft bij monde van voorzitter Pim Koning aan geen enkel risico te willen lopen. "Er zijn binnen de selectie nog verscheidene mensen verkouden of koortsig en we nemen geen enkel risico. Er zijn gelukkig nog geen positieve testresultaten bijgekomen ten opzichte van de vorige keer (toen was er een speler positief getest op Corona, red.), maar je kunt beter het zekere voor het onzekere nemen. Bij twijfel, dan niet, veiligheid staat voorop. Bij overweging van afgelasting gaan we steeds in goed overleg met de tegenstander; die blijkt ook niet op een wedstrijd met risico te zitten wachten." 

Het SVV bestuur gaf vorige week aan een brief naar de KNVB gestuurd te hebben het beter te achten de voetbalcompetitie een week of drie op te schuiven. Daarbij sloot ook Hermes-DVS zich aan. Ook deze club heeft per brief een verzoek ingediend voor het opschuiven, zoals bestuurslid van de blauwwitten Berry de Koning dat aangaf. "Het ziet ernaar uit dat die brieven morgen achterhaald zullen zijn, aangezien uitgelekt is dat in de nieuwe Coronamaatregelen die morgen afgekondigd zullen gaan worden, teamsporten voor sporters boven de 18 jaar weer zullen worden stilgelegd", aldus Pim Koning. Gerelateerd