Derby's en rode kaarten bij seizoenstart met bekervoetbal

• 02-09-2018
VOETBAL - De wedstrijden om de Districtsbeker betekende voor bijna alle Schiedamse amateurvoetbalclubs gisteren de echte seizoenstart.

Het ging om poulewedstrijden. Stadsomroep Schiedam zette de uitslagen op een rij.

In Groep 34 van Groep 1 stond de derby tussen de zaterdagafdeling van Kethel Spaland en Excelsior´20 op het programma. In de eerste helft werd er niet gescoord. In de 55ste minuut kwam Excelsior´20 nog wel op een 0-1 voorsprong maar in een heel kort tijdsbestek raakten de gasten de grip op de wedstrijd volledig kwijt. Kethel Spaland won het duel uiteindelijk met liefst 5-1.

Ook in Groep 12 Groep 2 stond er een Schiedamse derby op het programma. HBSS en PPSC maakten er een doelpuntrijke wedstrijd van. De punten werden gedeeld. Het duel eindigde in 3-3. Hermes DVS is het toernooi om de beker met een zege gestart. In Groep 13 van Groep 2 wonnen de Schiedammers de uitwedstrijd tegen GHVV´13 met 2-3.

In Groep 18 van Groep 2 werd de wedstrijd tussen Simonshaven en de zaterdagafdeling van SVV gestaakt bij de stand 1-1. Scheidsrechter Dijkhuizen had liefst vier rode kaarten gegeven aan spelers van SVV. De zondagafdeling van SVV kwam zaterdag ook al in actie. In Groep 37 van Groep 1 won SVV thuis met 4-3 van MZC´11.