Derde overwinning op rij voor Juventus

• 25-03-2018

Vincent Clark op weg naar de basket; Juventus speelt in het blauw; foto: Juventus

BASKETBAL - De heren van Juventus wonnen gisteren van Baros. Het bracht het team op de derde plaats in de competitie.

De Schiedamse basketballers begonnen sterk aan de wedstrijd. Met snel aanvalsspel en geconcentreerd verdedigen wisten de spelers van Juventus Baros onder druk te zetten. In de zevende minuut stond er al 25-10 op het scorebord. Maar  Baros speelde zich terug in de wedstrijd; Juventus hield het tempo van het begin niet vol. Baros maakte een 10-2 run waardoor het eerste kwart werd afgesloten op 27-20.

In het tweede kwart kwam Juventus niet meer in het ritme van de eerste minuten. De verdediging was minder op orde en de aanval verliep stroef. Dankzij het lengteverschil kon Juventus de voorsprong behouden en zelfs enigszins uitbouwen. Het tweede kwart werd afgesloten met een stand van 48-39.

In het derde kwart ging het bij Juventus weer draaien. De verdediging werd scherper. Lesley dos Santos kon met snelle uitvallen scoren en leidde ook geregeld de aanval tot een goed eind. Drie spelers haalden de zes punten, waardoor het uiteindelijk 76-59 werd. Baros kon ook in het vierde kwart niet door de verdediging van Juventus heen komen. Ook driepuntschoten bleken daarvoor niet het middel. Juventus kon doorgaan met breaklopen. Boudewijn van Dijk kon met tien punten hiervan optimaal profiteren.

Baros maakte in het vierde kwart slechts dertien punten maken, waardoor de einduitslag 97-72 werd. Bij Juventus kwamen vijf spelers boven de tien punten uit: Matti Masovic (13 p.) Jeffrey van Buren (14 p.), Boudewijn van Dijk (14 p.), Rutger van der Stoep (16 p.) en Lesley dos Santos (16 p.).

Met nog twee wedstrijden te spelen staat Juventus nu derde. Met vier ploegen die elkaar slechts twee punten ontlopen is de titelrace nog niet gelopen en kan het nog alle kanten op gaan. Over twee weken neemt Juventus het op tegen de ongeslagen nummer 1.