Drie Schiedamse judomedailles in Ingelmunster

• Redactie/SI
  • 05-03-2023

Goud voor Giovanni Florencia –18 jaar –81 kg; foto: SI

JUDO - Drie judoka’s van Sportinstituut Schiedam wonnen gisteren een medaille op het internationale judotoernooi in Ingelmunster, België.

Goud was er voor Iben Olsen en Giovanni Florencia. Beide judoka’s wonnen alle vier hun wedstrijden met ippon. Florencia kreeg zo het goud omgehangen bij de heren -18 jaar -81 kg en Olsen bij de meisjes -15 jaar -48 kg.

Celil Uyar bereikte na twee overwinningen de halve finale bij de jongens -15 jaar -50 kg. Deze ging verloren tegen de latere kampioen. Om het brons won Uyar van clubgenoot Thimo Wansleeben. Die eindigde zo op de vijfde plaats, net als Keano Rietdijk (-15 jaar, +66 kg), Storm Kabbedijk (-15 jaar, -66 kg), Marie-Lynn Luesken (-18 jaar, -70 kg) en Dylan Jansen (+18 jaar, -81 kg).