Duarte had dé kans voor Sparta op zijn voet

• 19-10-2020

Deroy Duarte; foto Sparta

VOETBAL - Hij had de winnende treffer op zijn voet: Deroy Duarte. De Schiedammer had gisteren Feyenoord-Sparta van een heel verrassend einde kunnen voorzien. Bij een stand 1-1 in de slotfase van de wedstrijd ging hij alleen op keeper Justin Bijlow af, schoot op doel maar de Feyenoord-keeper redde.

Zo haalde Sparta een punt in de derby tegen de rivaal van zuid waar uiteindelijk velen genoegen mee konden nemen. Ook al betekende het de onttroning van Feyenoord als lijstaanvoerder van de eredivisie.

Feyenoord had in de eerste helft de overhand van het spel, met de meeste kansen. Alleen Ridgeciano Haps wist de kansen die er ontstonden om te zetten in een treffer, kort voor rust. In de tweede helft verdiende Sparta een penalty die door Lennart Thy werd verzilverd. Sparte bikkelde en toonde zich onverzettelijk, veel kansen voor Feyenoord bleven uit. Duarte, hersteld van besmetting met Corona in september, kon in de slotseconden de wedstrijd van een heel onverwacht eind voorzien, maar dat lukt dus niet.

Voor Sparta betekent de 1-1 het tweede punt in de competitie, na eerst drie verloren wedstrijden en vorig week de verbazingwekkende 4-4 (na een 4-0 achterstand) tegen AZ.