Duur puntverlies voor Nexus

• Redactie
  • 13-05-2019

KORFBAL - Drie weken na de laatste competitiewedstrijd ging Nexus naar Bodegraven om daar aan te treden tegen Vriendenschaar. Beide ploegen strijden tegen degradatie en konden de punten dus goed gebruiken. In een tegenvallende wedstrijd liet Nexus de overwinning uit haar handen glippen.

In een ietwat gewijzigde opstelling begon Nexus niet scherp aan de wedstrijd. Het afrondingspercentage lag laag en een aanzienlijk deel van de doelpunten werd uit standaardsituaties gemaakt. Hetzelfde kon gezegd van Vriendenschaar. Nexus wist naarmate de eerste helft vorderde nog wel een gaatje te slaan met de 4-6, maar de ploeg uit Bodegraven maakte vlak voor rust gelijk.

Ondanks het besef dat het echt beter moest, was het spelbeeld in de tweede helft niet veel anders. Wederom wist Nexus een voorsprong te pakken en leek het vlak voor het einde met 9-11 zelfs de punten mee naar huis te kunnen nemen. Helaas bleek het niet genoeg. Vriendenschaar kon in de laatste aanval langszij te komen met de 11-11. Nexus kreeg hierna nog een aanval, maar wist niet tot scoren te komen.

Hiermee delen de ploegen de punten, na een matige wedstrijd die geen winnaar verdiende. Dit betekent voor Nexus dat het in de vier resterende wedstrijden beter voor de dag zal moeten komen, als het volgend seizoen op het veld in de tweede klasse wil blijven uitkomen.