Eclatante overwinning voor Nexus

24-03-2019 Sport Redactie

Merle van Dijk onderschept de bal; foto: Nexus


KORFBAL - In laatste thuiswedstrijd van de korfbalcompetitie in de zaal, moest Nexus gisteren aantreden tegen het reeds gedegradeerde Madjoe uit Rijnsburg. Nexus was al zeker van lijfsbehoud. En toch werd het geen gezapig potje. 

Trainer/coach Bertjan Bron – die onlangs voor een jaar bijtekende - had de thuisclub namelijk op het hart gedrukt om de tegenstander zestig minuten lang het vuur na aan de schenen te leggen. Dit lukte behoorlijk goed en zo viel er dus voor de gasten weinig eer te behalen aan deze wedstrijd, getuige ook de 9-5 ruststand. De tweede helft was van eenzelfde kaliber. Madjoe verzandde in 1-schots aanvallen, daar waar Nexus zich naar een eclatante 21-11 overwinning doelpuntte.

Met Jochem Schuurman in de basis, hij is op de weg terug na een lange periode van blessureleed, begon Nexus sterk aan de wedstrijd. Vooral verdedigend had de Schiedamse ploeg het onder controle. Bron daarover: “Ik had mijn team de opdracht meegegeven om de tegenstander tot aan de middellijn de volle druk op te leggen. Ze pakten dit collectief goed op en zo konden we de fouten bij de tegenstander afdwingen.” Het leverde Nexus veelvuldig balbezit op. Door onder andere doelpunten van Noah Poppelier en Wilfred Koppe wist Nexus een voorsprong te pakken van 6-2. Daarna ging het aanvallend wat stroever lopen, maarj Nexus wist de 4-punts marge tot de rust eenvoudig vast te houden. Op een stand van 9-5 floot de gedecideerd leidende scheidsrechter Berk uit Schiedam voor de rust.

Ook na de rust begon Nexus sterk. Sander Borgman was inmiddels in het veld gekomen voor Schuurman en liet zich gelijk gelden met twee doelpunten. Verdedigend zette Nexus nog een tandje bij, waardoor de ploeg uit Rijnsburg bleef grossieren in plaatsfouten en 1-schots aanvallen. Nexus maakte hier gretig gebruik van en wist de voorsprong uit te breiden, mede door puntgave afstandstreffers van Merle en Dionne van Dijk. De Schiedammers sloten de wedstrijd af met een grote overwinning: 21-11. 

Voor Nexus staat volgende week zaterdag voor de vierde keer dit seizoen de semiderby tegen SC Twist op het programma. Ondanks dat er voor beide ploegen qua eindresultaat in de competitie niets meer op het spel staat, wordt bij deze ‘burenTwist’ de nodige spanning verwacht.Gerelateerd