Eerland met team niet om de hoogste plaatsen op WK

02-05-2018 Sport Redactie

Foto: NTTB

TAFELTENNIS - Britt Eerland kan met het Nederlands damestafeltennisteam niet spelen om de hoogste plaatsen op het wereldkampioenschap voor landenteams.

Na een 3-2 zege op Polen eindigde het team in het Zweedse Halmstad op de vierde plaats in de poule. Daardoor gaant zij spelen voor de plaatsen 13 tot en met 24 op het WK. 

De Schiedamse Eerland won de eerste partij tegen Polen overtuigend in drie sets van Grzybowska-Franc, de nummer 73 op de wereldranglijst. Eerland staat 62ste op die lijst. In haar tweede partij verloor zij in drie sets van Li Qian, nummer 32 van de wereld. Kim Vermaas, de nummer 203 op de wereldranglijst, boekte een knappe overwinning tegen Natalia Partyka.

Gisterochtend verloor het Nederlands team met 2-3 van Tsjechië. Eerland won toen van Dana Chechova (ITTF nummer 105). In de vierde wedstrijd van de partij legde Eerland het af tegen Hana Matelova, de nummer 53 van de wereld. Eerland miste een matchpoint en verloor de vijfde en beslissende game met 10-12. Tegen Tsjechië speelde Li Jiao weer eens; de bondscoach verving de geblesseerde Li Jie en versloeg Karim Adamkova.

Eerder verloor het team van Noord-Korea en Taiwan en won het van Roemenië.Gerelateerd