Categorieën

Service

Eerland verzet bakens in carrière

Eerland verzet bakens in carrière
Sport

Eerland verzet bakens in carrière

  • Redactie
  • 23-08-2017
  • Sport
Eerland verzet bakens in carrière
SCHIEDAM - Britt Eerland gaat nieuwe wegen, waar het gaat om het snijvlak van haar tafeltennissen en de bijbehorende randzaken. Zij lanceerde vandaag haar nieuwe website britteerland.nl.

Eerland doet op haar nieuwe website een boekje open over wat er allemaal komt kijken bij een sportcarrière, ook in een relatief kleine sport als het tafeltennis. Het bijhouden van een website, maar ook van sociale media, omgang met de pers, en met sponsors. Veel werk, soms te veel. "Zeker wanneer je toewerkt naar bepaalde doelen en daar op dat moment alles voor moet wijken, zit je er als sporter niet altijd op te wachten dat je je met diverse randzaken bezig moet houden."

Dat mag wat uit de hoogte klinken, maar zo bedoelt Eerland het zeker niet. Zij houdt van het contact met mensen. "Maar het wordt op die momenten soms allemaal net even teveel. En dan doe ik het liever goed, dan half."

Om die reden besloot Eerland te gaan samenwerken met Aschwin Kruders. Hij is van communicatiebureau Sportpromotions.nl. Kruders gaat de Schiedamse tafeltennisster voortaan helpen in al die genoemde randzaken - die toch zo belangrijk zijn. "Aschwins persoonlijke aanpak spreekt me daarin erg aan, dus ik denk dat we er samen wat moois van kunnen maken", aldus Eerland.

Eerland bereikte vandaag het hoofdtoernooi van het Tsjechisch Open in Olomouc, door een overwinning op Huang Yu-Chiao: 4-0 (11-6, 11-8, 11-5, 12-10)