Eerste punt Nexus voelt als verliespunt

• 15-09-2020

Juliette van Schie in een aanvallende actie tegen NIO; foto: Nexus

KORFBAL - Nexus heeft aan zijn eerste thuiswedstrijd van het seizoen een punt overgehouden. Tegen NIO werd het zaterdag  12-12.

De omstandigheden waren ideaal voor een fijne pot korfbal: lekker weer en veel publiek. Na het verlies vorige week, uit tegen ADO, was een goed resultaat meer dan welkom.

De Schiedamse ploeg kwam goed uit de startblokken. Door het lengte-overwicht konden de aanvallen lang herhaald worden. Ook verdedigend wist Nexus zijn surplus aan lengte goed te gebruiken. Het spel was niet heel goed, maar bij de rust stond er toch een voorsprong op het bord: 6-4.

Na rust liep Nexus snel uit naar 10-5 en leek er geen vuiltje aan de lucht. Vanaf dat moment wist de Rotterdamse ploeg zich echter te herpakken; langzaam maar zeker kwamen de gasten terug in de wedstrijd. Na de 11-11 lag de wedstrijd weer volledig open. Sterker nog, met nog een kleine twee minuten op de klok, pakte NIO een voorsprong: 11-12.

Verder dan dat liet de ploeg van Mario Bernard het niet komen. Met een spatzuivere afstandstreffer van de ingevallen Jochem Schuurman wist Nexus nog een verdiend punt uit de wedstrijd te slepen. Voor Nexus voelde dit als een verliespunt.

Volgende week kan Nexus opnieuw proberen de volle buit te pakken tegen OZC uit Rotterdam-Zuid.