Er wordt gebokst op Singel 8

09-12-2019 Sport Redactie


SCHIEDAM - Vandaag is voor het eerst gebokst in het nieuwe onderkomen van boksvereniging De Haan. De vereniging moest noodgedwongen het 'volksbadhuis' aan de Lange Haven verlaten en vond een nieuw thuis aan de Singel.

Gisteren werd de boksring geplaatst. Die was nog niet te vinden in het vorige pand. De club had de boksring in opslag staan, nadat deze enige tijd geleden op de kop kon worden getikt. Gistermiddag werd druk gesleuteld aan de opstelling en afstelling van het gevaarte, maar voorzitter Hans de Jong en zijn mannen waren er van overtuigd dat de ring voor de avond volledig zou zijn opgetuigd.

Nog een flinke kwast verf door een deel van de voormalige danszaal en er zou vandaag met een eerste groep gebokst kunnen worden. De mensen van De Haan trokken de  afgelopen maanden, na het afkeuren van de vloer van het badhuis, van tijdelijke locatie naar locatie, zoals de Gelinckschool / Poldervaart in Kethel. Volgens De Jong was het her en der wel behelpen. "De afgelopen tijd konden we alleen op dinsdag- en vrijdagavond terecht om te boksen." Met dat soort beperkte trainingstijden is het als club natuurlijk vragen om leden die afhaken.

Dat gebeurde het afgelopen halfjaar dan ook. Van honderdvijftg leden ging het naar zo'n zestig momenteel. Maar De Jong heeft er goede hoop op dat de afhankers snel de weg naar het nieuwe onderkomen aan de Singel gaan weten te vinden. Qua entourage en sfeer heeft het wel wat weg van de Lange Haven, vindt hij. "We willen niet in een strakke gymzaal zitten. We houden van dat wat ouderwetse, dat knusse." Wat dat betreft lijkt Singel 8 een schot in de roos.

Bekijk de foto's