Excelsior'20 grootste Schiedamse verdiener in Grote Clubactie

07-12-2020 Sport Redactie

Foto: Grote Clubactie


SCHIEDAM - Excelsior'20 is de 'grootverdiener' in Schiedam van de Grote Clubactie. De lotenverkopers van de club - en de kopers - zorgden ervoor dat er 4359 euro in de clubkas van de voetbal- en cricketclub van Thurlede terechtkwam.

De club van het sportdak, Kethel Spaland, moest het met wat minder doen, maar kon de niet onaanzienlijke som van 3345 euro bijschrijven. Ventura, ook van het dak in noord, handbalclub, int 2388 euro. De Rijnmondband is de eerste niet-sportclub in het Schiedamse rijtje, met 1512 euro aan inkomsten uit de actie.

Bijna net zo goed boerde Nexus met 1506 euro, Nobel Judo Support vergaarde 1356 euro uit de loten, de waterpolo-afdeling van ZVVS 1179 euro. De scouting van de Taizé-groep wist met de Grote Clubactie 801 te verdienen. Ook de zwemmers van de ZVVS incasseerden behoorlijk met 660 euro en ook de basketballers van Juventus zijn blij met de 639 euro extra in de clubkas. CMV Harpe Davids Schiedam krijgt 279 euro, badmintonclub The Smashing Fellows 150 euro. Gezamenlijk verdienden de Schiedamse deelnemende verenigingen in totaal € 18774,-.

Aan de Grote Clubactie deden volgens de organisatie ruim driehonderdduizend lotenverkopers mee. Landelijk deden zo’n 5.300 verenigingen mee; samen haalden zij ruim 9,5 miljoen euro op door meer dan 3 miljoen loten te verkopen. Volgens de clubactie is dit een record. Directeur Frank Molkenboer noemt dat 'de grootste opbrengst in de 48-jarige geschiedenis van de Nationale Grote Clubactie', dat velen zijn de benen uit het lijf gelopen hebben voor hun club. "Juist in deze moeilijke tijden is dit soort saamhorigheid belangrijk.”

De afgelopen jaren daalde het aantal clubs dat deelnam aan de Grote Clubactie. Die trend is volgens Molkenboer nu 'krachtig doorbroken'. De verkoop de afgelopen maanden kon 'Coronaproof' doorgaan, onder meer door 1,2 miljoen loten online te verkopen; QR-codes, e-mail, sociale media en Whats App werden ingezet om loten te verkopen.

Vanaf tien 10 december zijn de winnende loten op de website clubactie.nl te vinden.Gerelateerd