Excelsior'20 pakt eerste overwinning

• Redactie
  • 16-10-2021

VOETBAL - Excelsior´20 smaakt voor het eerst dit seizoen het zoet der overwinning. Uit bij Egelantier Boys haalden de Schiedammers ook direct goed uit: 0-5, met twee goals van Jelayno Gomes Alves. Na twee nederlagen en een gelijkspel doet de winst Excelsior’20 met stip stijgen op de ranglijst.

Op die stand in de Vierde Klasse G prijkt PPSC praktisch boven aan. Ook de vierde wedstrijd van het seizoen werd gewonnen. Uit bij Rotterdam United, dat zijn twee eerdere wedstrijden beide won, werd het 1-3. PPSC moet nu op doelsaldo alleen Victoria’04 boven zich dulden.

Een plaatsje lager staat Hermes-DVS. Dat deed het vandaag uitstekend, ook al had het daar in de eerste helft nog niet alles van weg. Tegen HWD werd het op Harga eerst nog 0-1, werd de rust bij 1-1 bereikt, maar Hermes-DVS liep na rust de tegenstander uit Overschie onder de voet: 6-1, met twee goals van back Koen Pijpers. Na twee eerdere winstpartijen en een gelijkspel staat Hermes-DVS nu op tien uit vier.

Ronduit teleurstellend vergaat het SVV, dat na drie verloren partijen onderaan staat. Thuis tegen VOB scoorde SVV drie keer, maar moest vier tegendoelpunten incasseren..

In de Derde Klasse C pakte Kethel Spaland de draad van het winnen weer op, na het verlies vorige week. Uit bij Vlotbrug werd het 1-3. Bij rust stond het 1-1, Remco Wuister vond voor de ploeg van het sportdak in de allerlaatste minuten van de wedstrijd twee keer het doel.

HBSS moest een nederlaag slikken tegen Vierpolders. Met veel geblesseerden thuis of zelfs op de bank kwam de 1-0 al binnen de tien minuten. In de tachtig minuten daarna kreeg HBSS flink wat kansen, zag ook een goal afgekeurd, met kon de achterstand dus uiteindelijk niet wegpoetsen.

Kethel Spaland staat nu tweede, HBSS zesde.