Excelsior'20 verliest 'thuiswedstrijd' in Rotterdam-Zuid

17-05-2021 Sport Redactie/Schiedammer Online


CRICKET - Excelsior'20 heeft gisteren de thuiswedstrijd tegen Punjab op het veld van de tegenstander in Rotterdam-Zuid moeten spelen. Op het kleine veld van Punjab kwam een eind aan de ongeslagen status van de Schiedammers.

Punjab won de toss en verkoos met fielden te beginnen. Opener van Excelsior'20 Tim Etman kwam, met als gisteren, niet verder dan 1 run. Mede-opener Roel Verhagen zorgde wél voor een forse score. Hij liet op 120 ballen 82 runs van zijn bat komen.

Lorenzo Ingram (15) en Tristan Stubbs (17) konden in tegenstelling tot gisteren niet voor vuurwerk zorgen. Captain Joost Kroesen deed met 32 runs nog wel een aardige duit in het zakje. Na de volle vijftig overs stond een totaal van 191 voor 9 op het bord, wat op het kleine veld van het Zomercomplex geheten complex een niet al te hoge score is. 

Dat maakte de opener van Punjab, Stephan Myburgh, meteen duidelijk door uit 84 ballen 82 runs van zijn bat te laten knallen, met 9 vieren en 3 zessen. Nidamanuru scoorde in een vergelijkbaar tempo, 50 runs uit 59 ballen, met 4 vieren en 3 zessen. Na 40 overs was het gedaan: 193 voor 4. Op het bowlen van Rens van Troost werden drie van de vier wickets genomen.Gerelateerd