Fabiënne van Dorst kampioen van Zuid-Holland

19-03-2017 Sport Redactie

Foto: Ped's Sports Centre

JUDO - Fabiënne van Dorst en Quirijn Kroon werden zaterdag kampioen van Zuid-Holland voor judoka's onder de achttien.

Dat gebeurde in Den Haag. In de categorie bij de dames boven zeventig kilo wist Van Dorst al haar vier partijen te winnen. Dat gebeurde in de eerste partij tegen Amber Buurman met een houdgreep, in de tweede met een mooie heupworp. In een moeilijke wedstrijd tegen Fleur Teerds won Van Dorst het op tactisch niveau. Vlak voor tijd was een waza-ari voldoende om de partij in haar voordeel te beslissen. De laatste wedstrijd tegen Nova Dijkhuizen wist de judoka van Sportinstituut Schiedam snel met ippon te beslissen. Voor Van Dorst is dit de eerste titel.

Ook Quirijn Kroon wist op de Zuid-Hollandse kampioenschappen een titel te behalen. De judoka van Ped's Sports Centre pakte de titel in de klasse -90 kg. Clubgenoot Rebecca Vastenhout pakte zilver in haar gewichtsklasse. Dato Satsjelasjvilli en Rick Kruize plaatsten zich verrassend voor het NK. Beide judoka’s komen nog uit in de leeftijdscategorie -15 jaar.

Borhan Deljo van Sportinstituut Schiedam behaalde een zilveren medaille in de klasse tot 66 kg. Hij won zijn eerste vier partijen en plaatste zich zo voor de finale. Daarin kon Deljo een waza-ari scoren, maar zijn tegenstander wist met twee waza-ari's de finale te winnen. Ruby Banen had vanwege goede resultaten dit seizoen op diverse meetmomenten vrijstelling gekregen voor het plaatsingstoernooi.

In totaal vier judoka’s van Ped’s Sports Centre en drie van Sportinstituut Schiedam mogen dus op 8 april naar het Groningse Leek om te strijden op het Nederlands Kampioenschap onder achttien.

ps. Dit artikel is na publicatie fors aangepastGerelateerd