Fel Sparta maatje te groot voor PPSC

• Redactie
  • 04-07-2015

Dat komt toch goed uit dat PPSC en Bavaria blauw zo dicht bij elkaar liggen; de Bavaria-dames hielden het bier goed koud

SCHIEDAM - Sparta Rotterdam heeft zijn eerste oefenwedstrijd gespeeld. Net als vorig jaar had PPSC de primeur. Tijdens de rust stonden de Rotterdamse gasten al op 0-9. In de tweede helft kwamen er nog zes Sparta-goals bij.

In het eerste helft had de gastheer het elektronische scorebord uit gelaten. Op veler verzoek ging dat na rust aan. In de tweede helft bracht Sparta een compleet nieuw team in het veld. Al snel viel de 0-10, maar het scorebord van PPSC telt niet in de dubbele cijfers. Daarna kon PPSC het compleet nieuw ingebrachte elftal van de professionals een flinke tijd het scoren beletten. Dat kwam doordat de  zaterdag vierdeklasser het in die periode goed compact wist te houden. Na nog twee doelpunten, leek er een 0-12 eindstand op het bord te komen. In de laatste drie minuten scoorden de Rotterdammers toch nog drie doelpunten: 0-15.

"Dank je wel voor de les", klopte PPSC-trainer Henk Salari zijn collega Alex Pastoor op de schouder. Als je de bank van Sparta bekijkt, kan promotie komende seizoen de Rotterdammers bijna niet ontgaan. Pastoor krijgt ondersteuning van assistenttrainers Richard Stricker, Michael Reiziger, Frank Kooiman (keepers) en Schiedammer Danny Koevermans. De oud-speler van onder meer Excelsior'20, Sparta, PSV en AZ wordt in deeltijd spitsentrainer bij de Jupiler-club. Ze zaten allemaal op de bank in Thurlede. Nog een Schiedams accent bij de Spartanen: shirtsponsor is Nicoverken.

Henk Salari zei niet echt consequenties te kunnen trekken uit deze wedstrijd. "Je ziet wel dat sommige jongens heel wat in hun mars hebben, anderen nog wat te kort komen. Maar Sparta is geen maatstaf voor ons; gewoon een maatje te groot. Dat weet je van te voren. Zowel in de eerste als in de tweede helft waren er flinke periodes dat we Sparta van scoren konden houden; we hadden het goed compact staan", zag Salari als positief punt. "We hebben vandaag achttien spelers gebruikt in het totaal. Er waren ook jongens bij die nog nauwelijks met elkaar gespeeld hebben; dat moet je ook meewegen."

Zowel in de eerste als in de tweede helft werd halverweg een drinkpauze ingelast. In de tweede helft werden bovendien twee speler tijdens de onderbreking in de bloemen gezet: Yordi Eijsberg, die volgend jaar bij Rijsoord gaat spelen, en Colin van Veen, die in een lager team bij PPSC gaat spelen.