Ferry Jansen nieuwe voorzitter SV&HV Schiedam

05-02-2017 Sport Redactie

Ferry Jansen; foto: SV&HV Schiedam

SCHIEDAM - Softbal- en honkbalvereniging Schiedam heeft en nieuwe voorzitter. Ferry Jansen werd tijdens de algemene ledenvergadering gekozen.

Jansen volgt bij SV&HV Schiedam Sander Bol op, die na het aftreden van Shirley van Tol, als interim-voorzitter heeft gefungeerd. Van Tol moest vanwege haar studie en drukke werkzaamheden halverwege vorig jaar de voorzittershamer neerleggen.

Jansen is de vader van jeugdlid Terry Jansen en heeft zelf een honkbalverleden bij Gophers uit Maassluis. De werkgroep Dagelijks Bestuur kwam bij hem uit tijdens de zoektocht naar een voorzitter. "Er bleek al snel een grote match te zijn", aldus SV&HV Schiedam in een persbericht.

Ferry Jansen zal op een andere manier de voorzittersrol gaan vervullen dan de Schiedamleden tot nu toe gewend waren, zo stelt de club. "De nadruk zal veel meer liggen op het besturen op afstand.” Voor de dagelijkse gang van zaken gaat het bestuurslid Algemene Zaken als aanspreekpunt/coördinator fungeren.

Er staan enkele mooie uitdagingen te wachten voor de nieuwe voorzitter. Met name de eind 2017/begin 2018 geplande herindeling van het complex in Bijdorp zal naar verwachting het uiterste vergen van de vereniging. En het streven naar een groei van het aantal leden blijft voor de Schiedamse honk- en softballers ook actueel.Gerelateerd