Fianchetto/HZPS debuteert in hoofdklasse met gelijkspel

03-10-2019 Sport Redactie


SCHAKEN - Het eerste spel van Fianchetto/HZPS werd gelijk. In de hoofdklasse van de Rotterdamse Schaakbond debuteerde de combinatie tegen IJssel 1 door de punten te delen.

Het Zwarte Paard Schiedam en Fianchetto spelen dit seizoen samen. De twee verenigingen hebben vijf gecombineerde teams samengesteld. Fianchetto kwam voort uit de Schiedamse vereniging Groenoord, die tientallen jaren lang speelde in Boerderij Landvreugd en in 2011 fuseerde met de sv-Unilever. Een jaar later haakten ook sv-Chess (voorheen HVO en Shell) uit Vlaardingen aan. HZPS kende zijn thuisbasis in de Gorzen.

Het debuut in Moordrecht tegen de IJssel 1 was niet onverdienstelijk. Teamleider Arjan Schouteren viel in voor de verhinderde Aad Juijn. Steeds bleef er spanning in de wedstrijd.

Aan bord 2 remiseerde fide-meester John van Baarle als eerste met zijn opponent, ½-½. Aan bord 8 verloor Ben Riksen een stuk en kon opgeven, 1½-½. Aan bord 4 moest Erik Smeekes een eindspel met een pion minder verdedigen, hij deed dat met verve en bereikte de veilige remisehaven, 2-1. Aan bord 6 stond Gert Greeuw ook een pion achter maar deze wist met handig spel de vijandelijke dame te confisceren, 2-2.

Aan bord 3 bleek achteraf een sleutelrol voor Daniël van Loenen weggelegd. Zijn tegenstander sloeg een remiseaanbod af, startte een dubieuze koningsaanval hetgeen hem een stuk kostte, 2-3. Aan bord 1 kwam kopman Michiel van Wissen in gierende tijdnood, dit euvel kostte uiteindelijk een stuk en de partij, 3-3. Aan bord 5 wist Jan Zoorob een pionnetje voorsprong in het verre eindspel fraai te verzilveren, 3-4. Aan bord 8 vergaloppeerde teamleider en invaller Arjan Schouteren zich laat op de avond en dat betekende een eindstand van 4-4.

Volgende wedstrijd is een thuiswedstrijd (17 oktober) tegen Krimpen aan den IJssel 1.
Gerelateerd