Fontijn wereldkampioen

13-10-2019 Sport Redactie

Beeld; NOS

Laatste nieuws: "Ik ben echt heel erg teleurgesteld", reageert Nouchka Fontijn via de boksbond op de gang van zaken in en na haar WK-finale vandaag.. "Ik waande me in een slechte film, die ook nog eens steeds slechter werd. Ik voelde me wereldkampioen, maar een uur later was ik mijn eerste WK-goud alweer kwijt." De Schiedamse liet de medaille-uitreiking-in-tweede-instantie aan zich voorbij gaan.

De jury had haar met 3-2 tot winnares uitgeroepen, met de score 28-29, 30-27, 30-27, 29-28, 28-29. Dat betekende haar eerste goud een wereldkampioenschap. Maar de medailleceremonie - de bronzen medaille was al uitgereikt - werd onderbroken. Naar verluidt vanwege het protest dat Price had ingediend.

Drie kwartier later werd het protest goedgekeurd. "Nouchka zit er helemaal doorheen", vertelde bondsvoorzitter Boris van der Vorst. Het is pas sinds kort mogelijk bij wedstrijden van boksbond AIBA protest in te dienen na een wedstrijd. Nog niet eerder gebeurde dit ook daadwerkelijk na een finale. Volgens de bondsvoorzitter heeft een tweede jury nog eens naar de wedstrijd gekeken en niet Fontijn maar Price tot winnaar uitgeroepen.


Laatste nieuws: Slecht nieuws: Het protest van Price is gehonoreerd. Fpntijn verliest...

Laatste nieuws: Price diende protest in, dat nog loopt nog. Opmerkelijk: de medailleceremonie begon met de uitreiking van de bronzen medaille en gestaakt.

BOKSEN - Nouchka Fontijn is wereldkampioen in het middengewicht. Zij won zojuist in de finale van Lauren Price uit Wales.

Het werd in Ulan Ude iin Rusland op punten 3-2 in het voordeel van de Schiedamse.

Het is voor het eerst dat Fontijn de beste van de wereld is. Vorig jaar won ze in de halve finale van Price, maar moest ze in de finale haar meerdere erkennen in Qian Li uit China. Ook in 2016 moest ze genoegen nemen met zilver; eerder was haar ook al eens brons ten deel gevallen.

Price was ook diegeen die haar recent op de Europese Spelen in Minks afhield van het goud.Gerelateerd