• Redactie
  • 09-09-2018

Sander Borgman startte vandaag in de basis; foto: Nexus

KORFBAL - De semi-derby tussen Nexus en Twist viel vandaag met groot verschil uit in Vlaardings voordeel.

Voor de eerste wedstrijd na de zomerstop moesten de Schiedamse korfballers van Nexus het opnemen tegen een sterke tegenstander: het vorig seizoen uit de Eerste Klasse gedegradeerde Twist uit Vlaardingen. In Schiedam was het ook de eerste officiële wedstrijd onder nieuwe trainer Bertjan Bron.

Het werd een slecht begin; binnen een kwartier stond Nexus op grote achterstand. De Schiedammers kwamen niet tot goede aanvallen, waardoor ze weinig doelpunten konden maken.

In de tweede helft wist Nexus zich door beter spel enigszins in de wedstrijd te spelen, maar het verschil was in de eerste helft al te groot geworden om de wedstrijd nog enigszins spannend te maken. De wedstrijd ging uiteindelijk met 20-9 verloren. Volgende week staat voor Nexus weer een zware wedstrijd op het programma tegen titelkandidaat KOAG uit Krimpen aan den IJssel.