G-team HC Schiedam ongeslagen op eerste veldtoernooi

04-09-2018 Sport Redactie

SCHIEDAM - Het g-team van Hockey Combinatie Schiedam speelde zondag in Zeist zijn eerste veldtoernooi. Het werd een bijzonder mooie dag: met twee keer winst en een gelijkspel en natuurlijk veel plezier.

Het g-tea verzamelde al vroeg voor het vertrek naar hockeyclub Schaerweijde in Zeist. De dag ervoor vielen de voorbereidingen zelfs te ruiken, want er werden taarten gebakken. Op zijn werk maakte Bart een heerlijke taart en de grote zus van Eva en haar vriendin maakten een heuse HCS-taart.

Helaas moesten trainers Shaquille en Max hun eigen wedstrijd spelen en dus was Emma, ook wel bekend als juf Emma van de Ericaschool, vandaag de coach. Nadat de taarten waren neergezet (er waren er in totaal wel dertig!) en er een groepswarming-up was gedaan, kon er dan echt met hockey worden begonnen.

De coach wist heel goed wat ze aan de spelers - die op vrijdag van zes tot zeven uur trainen - had: "Floor is een ervaren speelster die wel weet wat zij met een hockeybal aan moet; ze pingelt slim over het veld. Bart kan hard flatsen en gaf zo mooie voorzetten, Renzo is vliegensvlug met zowel een voetbal als een hockeybal en scoorde een mooi doelpunt. Lotte kan heel goed overspelen en maakte prachtige combinaties met de andere spelers. Voor Eva was dit haar allereerste wedstrijd en flink wennen, maar wat deed zij het goed! En Liam kwam bij ons invallen omdat Isaiah helaas niet aanwezig kon zijn. Liam zit misschien niet echt op hockey, maar hij kan wel heel goed hockeyen!" Het Schiedamse g-team was het enige team zonder keeper.

Desondanks bleef het team, zoals dat heet, ongeslagen. Er werden twee wedstrijden gewonnen en één gelijk gespeeld. Naast gewoon hockey was er ook nog even tijd voor knotshockey. In plaats van een hockeystick krijgt iedereen dan een stok met een schuimlaag op de onderkant. Dat is net ietsje anders dan gewoon hockey, maar ook hier draaiden de HCS-spelers toppers hun hand niet voor om.

Na alle inspanningen was het genieten van broodjes kroket en de taarten en iedereen kreeg een echte Schaerweijdse bidon. Zoals op de foto’s te zien waren er alleen maar blije hoofden.Gerelateerd