Geflatteerd verlies voor Nexus

• Redactie/Nexus
  • 21-05-2023

Wilfred Koppe weet de bal netjes binnen de lijnen te houden en naar Lisa Stouten te spelen; foto: Nexus

KORFBAL - Na een eenvoudige overwinning op Wion in de vorige speelronde stond gisteren de lastige thuiswedstrijd tegen Juliana op het programma voor Nexus. Juliana is op ruime afstand van koploper Vriendenschaar de huidige nummer 2 en heeft na een stabiel zaalseizoen deze positieve lijn op het veld doorgezet. Nexus, dat zich na de winst van vorige week zo goed als veilig weet, kon bij winst in deze wedstrijd misschien nog omhoog kijken naar een vierde plek. Lang leek het er op dat Nexus minstens een punt zou overhouden aan dit duel, maar zo’n tien minuten voor tijd was de Schiedamse tank leeg gespeeld en pakte Juliana uiteindelijk - zij het enigszins geflatteerd - de terechte winst.

Op het zeer zonnige veld begonnen beide ploegen direct zeer scherp aan de wedstrijd. Na de 1-0 van Noah Poppelier werd in de volgende aanval door Juliana direct gescoord uit een zeer ver afstandsschot. Nexus bleef in deze eerste fase aan de goeie kant van de score door twee snelle doelpunten van Dionne van Dijk. Dit eerste gat van twee wist Nexus tot 5-3 vast te houden waarna Juliana opeens wakker leek te worden en met een rush van vijf doelpunten de wedstrijd volledig wist om te draaien tot 5-8. Het spelbeeld in deze fase was door het achter verdedigen van beide ploegen niet het meest aantrekkelijke, maar Juliana bewees hier goed mee om te kunnen gaan. Gelukkig voor de wedstrijd wist Nexus in de laatste tien minuten voor rust de score nog gelijk te trekken tot 8-8. Dit door drie zeer zuivere afstandsschoten van Yannick van Otterloo, Wilfred Koppe en Juliette van Schie.

Na rust wist Nexus de goede lijn door te zetten en via wederom een afstandsschot van Van Schie zelfs weer de voorsprong te pakken (9-8). Het weinig enerverende spel bleef gedurende deze fase wederom gelijk opgaan tot 11-11. Met nog maar tien minuten op de klok leek het dan ook alsof er nog van alles mogelijk was voor Nexus. Vlak voor het ingaan van deze laatste periode van de wedstrijd ging Kim Majoor nog erg ongelukkig door haar enkel en moest vervangen worden door Daphne Poot. Dit leek Nexus even van haar stuk te hebben gebracht, want Juliana wist in achtereenvolgende aanvallen direct vier keer te scoren. Deze laatste periode kwam Nexus niet meer in haar spel en wist de korf ook niet meer te vinden. Zo eindigde een warme wedstrijd, waarin zeker kansen lagen voor de Schiedammers, erg slapjes in een verlies met 11-15.

In de laatste fase van het seizoen speelt Nexus nog drie wedstrijden waar nog zeker mogelijkheden op winst liggen. Hiermee kan de ploeg van Mario Bernard het veldseizoen op een positieve manier afsluiten en van de zomervakantie gaan genieten.