Gemeenten gaan sporten door gehandicapten stimuleren

13-02-2018 Sport Redactie

De regiowethouders met op de voorgrond paralympisch tenniskampioen Esther Vergeer

Rotterdam - Wethouders van verschillende gemeenten in de stadsregio Rotterdam tekenden gisteren tijdens het ABN Amro tennistournooi in Ahoy een intentieverklaring om aan de slag te gaan met Grenzeloos Actief. De bestuurders, waaronder Nathalie Gouweleeuw namens Schiedam, geven hiermee aan zich te willen inzetten om het sport- en beweegaanbod voor mensen met een beperking in hun gemeente te stimuleren.

Grenzeloos Actief - mogelijk gemaakt door het ministerie van VWS - is een programma dat erop gericht is om sporten en bewegen voor iedereen met een beperking mogelijk te maken. In de regio Rotterdam bestaat een ruim aanbod voor deze doelgroep, maar er is niet altijd geschikt sport- en beweegaanbod dichtbij huis, terwijl die behoefte wel heel groot is. Grenzeloos Actief zoekt de regionale samenwerking met gemeenten, (welzijns)organisaties en sportaanbieders om de drempel voor mensen met een beperking om te sporten te verlagen.

Rita van Driel, programmamanager van Grenzeloos Actief namens NOC*NSF en één van de sprekers in Ahoy, is zeer te spreken over de verklaring. "Vanuit de voorbeelden elders in het land weten we al langer dat samenwerken en structuur aanbrengen dé sleutel is om meer mensen met een beperking in beweging te krijgen. Rotterdam als stad is daar al een uitstekend voorbeeld van met Rotterdam Sport op Maat. Het is mooi dat die kennis en ervaring nu breder in de regio gedeeld en met elkaar verbonden wordt. Daar ik zelf in deze regio woon, weet ik hoe hard dat hier nodig is."Gerelateerd