Gratis vergunning voor jeugdige vissers

09-07-2020 Sport Redactie

Bron foto: Sportvisserij Nederland

SCHIEDAM - Via de website van hengelsportvereniging Schiedam en Omstreken kunnen beginnende sportvissers tot veertien jaar in Schiedam een gratis online jeugdvergunning downloaden. 

Met deze jeugdvergunning kunnen kinderen tot veertien jaar meteen naar de waterkant, waar ze met één hengel en gewone aassoorten zoals brood, deeg en maden mogen vissen. Na het registreren krijgen ze bovendien vier keer per jaar gratis het Stekkie Magazine thuis gestuurd - gemaakt voor beginnende sportvissers – én worden ze geïnformeerd over verenigingsactiviteiten. Op de jeugdvergunning is weergegeven in welke wateren mag worden gevist. 

Kinderen die na hun eerste vis-avonturen enthousiast raken en bijvoorbeeld met kunstaas op roofvis of met twee hengels op karper willen vissen, kunnen tot hun veertiende jaar via www.vispas.nl de JeugdVISpas van hengelsportvereniging Schiedam aanschaffen. Vanaf hun veertiende hebben ze de VISpas nodig. Met de JeugdVISpas of VISpas mag je niet alleen in het verenigingswater vissen, maar ook in zo’n 85% van al het viswater in Nederland.

Je kunt op deze webpagina beginnen met het aanvragen van een gratis vergunning.Gerelateerd