Categorieën

Service

Haarlem/Wageningen-fans matten bij wedstrijd SVV

Haarlem/Wageningen-fans matten bij wedstrijd SVV
Sport

Haarlem/Wageningen-fans matten bij wedstrijd SVV

  • Redactie
  • 04-06-2015
  • Sport
Haarlem/Wageningen-fans matten bij wedstrijd SVV

HAARLEM - De Tweede divisie is in een retroversie van stal gehaald. Een leuk initiatief. Jammer dat fans van FC Wageningen en van gastheer Haarlem met elkaar op de vuist gingen tijdens de wedstrijd van SVV tegen Wageningen. Dick Jol staakte de wedstrijd. Na een kwartier werd de wedstrijd hervat. SVV verloor met 2-1. Dat deert niet zo. Wel dat mensen met elkaar op de vuist gingen. Na afloop van de wedstrijd bleef het gelukkig rustig. Dat was een geluk bij een ongeluk.

In 1956 werd de Tweede divisie opgericht. Daarboven kenden we in het betaald voetbal de Eerste divisie en de Eredivisie. In de Tweede divisie was onze stad goed vertegenwoordigd met SVV en Hermes DVS. In 1971 werd de Tweede divisie gesaneerd. Hermes DVS verdween uit het betaald voetbal. SVV ging nog jaren door in de Eerste divisie en promoveerde zelfs nog enkele keren naar de Eredivisie. Wat het prettige was van het semiprof voetbal in de Tweede divisie: het was nooit zo druk dat je er niet met het hele gezin naar toe kon. Ongeregeldheden waren er eigenlijk niet. Met weemoed wordt er aan die tijd teruggedacht. Wat leuk dus dat er een veteranentoernooi is georganiseerd, waarbij vier van die Tweede divisie-clubs een minicompetitie spelen, noem het een retro-competitie. SVV, FC Wageningen, Haarlem en Veendam hebben teams op de been gebracht en zullen op vier speeldagen deze zomer in de verschillende thuissteden per keer twee wedstrijden op de mat brengen. Het gaat eigenlijk helemaal nergens om, alleen om de lol, om de spelvreugde, om het vermaken van de toeschouwers, die gratis toegang hebben.

Vanavond was het zover. Op de eerste avond van deze retro Tweede divisie stond SVV tegen FC Wageningen op het programma, en daarna Haarlem tegen Veendam. Wat nieuw is, dat er supporters zijn die - de Tweede divisie van weleer onwaardig - de sfeer verzieken. Tijdens de wedstrijd tussen SVV en FC Wageningen, zijn supporters van FC Wageningen en Haarlem op de tribune met elkaar op de vuist gegaan. Scheidsrechter Dick Jol besloot de wedstrijd te staken. Na ongeveer een kwartier werd de wedstrijd voortgezet. SVV verloor met 2-1. Wat erger was, het authentieke voetbalfeestje wat dit had moeten worden, was verstoord door mensen op wie we op voetbalvelden nou net niet zitten te wachten. Wanneer krijgen dat soort mensen nu eens respect voor de lol van anderen? Wij wensen de Tweede divisie in ieder geval een betere voortzetting de resterende drie rondes. De tour van oud-profs doet op woensdag 17 juni het SVV-complex aan.
De Tweede divisie in Schiedam.