Handbalsters verliezen op EK van Duitsland

• 05-12-2016

Beelden: NOS

HANDBAL - Een valse start voor de Nederlandse handbalsters, met een opvallende rol voor Kelly Dulfer. Zij begonnen het Europees Kampioenschap in Zweden met een nederlaag tegen Duitsland.

Het werd na een spannende slotfase 30-27 voor de Duitsen. Zij staan te boek als een subtopper in Europa, met af en toe een uitschieter naar boven. Zo behaalden zij in 1993 de wereldtitel. De laatste jaren is Oranje de oosterbuur voorbijgestreefd, maar gisteren bleek daar weinig van.

Kelly Dulfer werd in de 43ste minuut uit de wedstrijd gestuurd. Zij maakte met twee armen een slaande beweging die de Hongaarse scheidsrechters aanmerkten als goed voor rood. Maar ook haar medespeelsters leverden een teleurstellende prestatie, met slordig spel. Jasmina Jankovic speelde de hele tweede helft.

Dinsdag is de tweede wedstrijd van Nederland in het toernooi tegen Polen.