HCS als nummer twee tegen Zoetermeer

• 09-11-2019

HOCKEY -  HCS begint de wedstrijd tegen Zoetermeer morgen als trotse nummer twee van de competitie. Door winst in de inhaalwedstrijd tegen IJssel passeerde het de tegenstander van zondag op de ranglijst.

De wedstrijd tegen IJssel werd eerder gestaakt op ongeveer een kwart wedstrijd, bij een 1-2 stand voor de mannen uit Nieuwerkerk. Sinds begin oktober moet er veel veranderd zijn bij een van beide - of alletwee - de teams; IJssel was kansloos.

Al kort na de hervatting, donderdagavond in Schiedam, scoorde David Villerius de gelijkmaker. IJssel sloeg echter direct terug: 2-3, om nog geen drie minuten later door Villerius opnieuw HCS naast zich te moeten dulden. Neville Tegelaar zorgde weer een paar minuten later voor de 4-3, Teun Hartgers voor de 5-3, steeds in hetzelfde kwart van de wedstrijd.

Na de rust nam HCS gas terug. Villerius wist echter nog twee keer het net te vinden, uit een strafcorner en een strafbal. Eindstand: 7-3.

Met die overwinning ging HCS over Zoetermeer en Roomburg heen en staat nu tweede, op een punt van lijstaanvoerder Etten-Leur. Deze vier teams hebben zich sterk afgescheiden van de rest. Met 34 goals is HCS ook de meest scorende ploeg van de competitie in de Eerste Klasse B.