HCS-dames gelijk tegen koploper

• 23-09-2018

Foto's: Fred Ronde

HOCKEY - De dames van HC Schiedam speelden vandaag thuis gelijk tegen Ring Pass.

De Delftse tegenstander had zijn twee eerdere wedstrijd gewonnen; HCS won en verloor eerder een duel in de nog jonge competitie.

In een gelijkopgaande wedstrijd maakte Ring Pass het eerste doelpunt, maar scoorde Marijke Kloppenburg al in de vijfde minuut de gelijkmaker. Zeven minuten later zorgde zij voor de eerste en laatste voorsprong voor HCS in de wedstrijd. Bij rust stond het 2-2, uit een strafbal scoorde Ring Pass na rust het eerste doelpunt. Willemijn van der Velden maakte gelijk, maar pal daarop stond Ring Pass weer voor. Fabienne de Jong maakte de 4-4 en bezorgde daarmee haar team het eerste gelijkspel dit seizoen.

Coach Karlijn Petri was zeer te spreken over de wedstrijd en het resultaat. "Zo'n dertien maanden geleden verloren we, in mijn tweede wedstrijd als coach, een oefenwedstrijd kansloos van Ring Pass met 6-0. Nu zijn we een soort van niet-tevreden met 4-4", aldus een trotse Petri, die veel mogelijkheden tot groei bij haar team ziet.

HCS staat nu achtste, in de competitie met twaalf teams in de Overgangsklasse. Ring Pass is tweede, achter koploper Rood-Wit, dat in Naarden met 0-3 van de plaatselijk hockeytrots won.

De heren van HC Schiedam verloren met 3-1 in Voorschoten bij Forescate. Ondanks het verlies blijven de heren tweede in de Eerste Klasse B, achter het ongeslagen Berkel en Rodenrijs.