HCS-mannen blijven dingen naar titel

• 17-05-2022

HOCKEY - De heren van HCS wonnen zondag van Ommoord en maken nog altijd kans op het kampioenschap.

Jan Mentink maakte namens de Schiedammers in het eerste kwart in Rotterdam de 0-1. Nog voor rust maakte Ommoord gelijk, en kort na rust pakte het de voorsprong. Opnieuw Mentink maakte gelijk. Alvaro Badrinas zette HCS nog in het derde kwart op voorsprong.

Gijs-Jan Groeneveld trok namens HCS de wedstrijd naar zich toe, met twee goals in de laatste vijf minuten: 3-5 eindstand.

Daarmee blijft HCS op de ranglijst van de Eerste Klasse derde. De achterstand om koploper Roomburg is echter teruggebracht tot drie punten; de lijstaanvoerder speelde gelijk tegen Hudito. Met nog twee wedstrijden te gaan maken behalve deze clubs ook Zoetermeer (3-4 winst op Warande), en Rijswijk (2-0 winst op Pollux) nog kans op de titel. De Rijswijkers zijn komende zondag thuis de volgende tegenstander van HC Schiedam.