HCS zit lijstaanvoerder op de huid maar legt het af

04-11-2018 Sport Redactie

De HCS-mannen na een overwinning twee weken geleden; foto: HCS


HOCKEY - Het is de heren van HC Schiedam vanmiddag niet gelukt om de ongeslagen nummer 1 uit de competitie het pak op de billen te geven waarop was gehoopt. Maar heel veel scheelde het niet.

Berkel en Rodenrijs had tot dusver in de Eerste Klasse B - net als HCS - zeven wedstrijden gespeeld.  Waar HCS er van die zeven vier won en twee verloor, won 'Berkel' ze alle zeven. Het bracht HCS tot de tweede plaats op de ranglijst, met dertien punten en een doelsaldo 17 gescoord, 12 tegen. De mannen uit de 3B-gemeente kwamen tegelijkertijd tot 21 punten, doelsaldo plus 26 (33-7). Als er voor HCS dus een moment was om te vlammen en van zich af te bijten, was het vandaag.

En de Schiedammers begonnen zo goed, met de 1-0 na nog geen kwartier spelen. Pepijn van Rooij  scoorde. Die stond bij de rust nog. En hield lang stand in de tweede helft. Pas een dikke tien minuten voor tijd maakte Berkel en Rodenrijs gelijk. Maar daarna ging het snel. Een strafbal zorgde voor 1-2 en pal voor tijd werd het 1-3.

HCS werd op de rangslijst voorbij gestreefd door Zoetermeer, dat wel won. De Schiedammers staan nu derde. Achter een ongenaakbaar Berkel en Rodenrijs.

De  HCS-dames verloren met 4-0 van Gooische en wisselde positie twee in voor een vierde stek op de ranglijst, achter Gooisch, Schaerweijde en Leonidas.Gerelateerd