Heren Scyedam handhaven zich in eredivisie

16-04-2018 Sport Redactie

Thomas Baart; foto: Jolanda Vuijk

TAFELTENNIS - De tweede overwinning op Scylla in dik een week tijd, verzekerde de heren van Scyedam van nog een jaartje eredivisie tafeltennis.

Na de verrassende winst in de eerste play-downwedstrijd om handhaving in de eredivisie, herhaalde Scyedam vandaag dit huzarenstukje. Met een zwaarbevochten 2-3 overwinning op het Leidse Scylla handhaaft het Schiedamse team zich. Grote man was ditmaal Thomas Baart, die wist te winnen van zowel Olivier Altenburg als van Gerard Bakker. Nermin Smajic zorgde in de laatste partij met een overwinning op Olivier Altenburg voor de winst in de wedstrijd.

In de eerste wedstrijd waren Smajic en Bakker aan elkaar gewaagd. Ook de beslissende vijfde game ging gelijk op, maar bij 8-10 leek Smajic met de eer te gaan strijken. Bakker kwam echter prima terug en trok met vier punten op rij aan het langste eind.

Baart kwam de eerste game op 8-10, maar ook Altenburg knokte terug en trok de game naar zich toe. In de tweede game kwam Baart op 9-10 weer het eerst op gamepoint en weer ging de game naar Altenburg. Op 10-7 in de derde game leek de wedstrijd snel in het voordeel van Altenburg te worden beslist. Ditmaal was het Baart die terugvocht en alsnog de game wist te winnen. Hierna kwam Baart ook beter in de wedstrijd en hij bracht met tweemaal gamewinst de partijen bij de pauze weer op gelijke hoogte.

Na de onderbreking verloor Emanuel Martins Ferreira de eerste twee games van Merijn de Bruin, voordat hij iets kon terug doen. In de beslissende vijfde game liep De Bruin echter al snel weg en bracht het Leidse team weer op voorsprong. Baart kwam daarna in de eerste game tegen Bakker op 10-8 achter, knokte terug, maar verloor alsnog nipt. Hij liet zich hierdoor echter niet uit het veld slaan en won de volgende drie games regelmatig, alhoewel Bakker in de vierde game na 6-10 nog terugkwam.

In de laatste partij van de wedstrijd kwam Smajic in de eerste game met 10-5 achter tegen Altenburg. Hij knokte terug, maar moest uiteindelijk de game uit handen geven. Hierna legde hij veel meer zijn spel op en won de volgende twee games dan ook overtuigend. In de vierde game ging het spel volstrekt gelijk op en wist Altenburg een vijfde game af te dwingen. Hierin kwam Smajic op 8-10 het eerst op matchpoint, maar ook ditmaal kwam Altenburg weer op gelijke hoogte. Hierna trok Smajic de partij naar zich toe waarmee de eindstand op 2-3 werd bepaald. Winst en lijfsbehoud voor ScyedamGerelateerd