Categorieën

Service

Heren Scyedam stellen teleur

Heren Scyedam stellen teleur
Sport

Heren Scyedam stellen teleur

  • Redactie
  • 07-10-2018
  • Sport
Heren Scyedam stellen teleur

Martin van der Heide redt de eer

TAFELTENNIS - Het werd gisteren een ondubbelzinnige nederlaag voor de heren van Scyedam. Pas in de laatste van de zes wedstrijden wist Martijn van der Heide in zijn thuisdebuut de spreekwoordelijke eer voor de Schiedame tafeltennissers te redden.

De bezoekers van Smash '70 uit Hattem kwamen bovendien zeker niet in de sterkste opstelling: Michel de Boer en Viktor Brodd waren niet naar Schiedam afgereisd. Bij de thuisclub bleef kopman Nermin Smajic aan de kant.

Thomas Baart maakte in de openingswedstrijd tegen Gerben Last na verlies in de eerste game de stand gelijk. De derde game ging via 8-8 weer naar Last, waarna in de vierde game Baart op 10-9 op gamepoint kwam. Last zorgde er echter met drie punten voor dat de gasten op voorsprong kwamen. Martijn van der Heide kwam brutaal op voorsprong tegen Martijn de Vries. De volgende game ging naar De Vries en ook de derde game leek op 8-10 te moeten worden ingeleverd door Van der Heide. Deze dacht daar echter anders over en sleepte de game met vier punten op rij binnen. Daarmee was echter zijn kruit verschoten en ging de wedstrijd naar De Vries. Emanuel Martins Ferreira startte goed tegen Colin Rengers, maar na de eerste gewonnen game zette Rengers hem steeds beter onder druk en haalde eenvoudig de wedstrijd naar zich toe.
Hiermee kwam de stand bij de pauze op 0‑3.

In de wedstrijd na de onderbreking kon Baart het De Vries alleen in de derde game lastig maken. Ook deze game ging echter uiteindelijk nipt met 10-12 verloren. Martins Ferreira begon weer sterk tegen Last, maar ook ditmaal stokte dit na winst in de eerste game. Met drie games op rij trok Last de wedstrijd naar zich toe. In de laatste wedstrijd zette Van der Heide tegenstander Rengers met prima spel constant onder druk. Op een 2-0 voorsprong in games leek Rengers zich op 3-7 terug in de wedstrijd te knokken. Van der Heide liet zich echter niet uit het veld slaan, vocht zich terug en redde de spreekwoordelijke eer voor de thuisclub.

Daarmee kwam de 1-5 eindstand op het scorebord. Jeroen Bastiaansen en Nermin Smajic kwamen zaterdag niet in actie. Smash'70 voert de ranglijst van de eredivisie nu aan, Scyedam verkeert in de onderste regionen.