Categorieën

Service

Hermes-DVS en Excelsior'20 door in toetje seizoen

Hermes-DVS en Excelsior'20 door in toetje seizoen
Sport

Hermes-DVS en Excelsior'20 door in toetje seizoen

  • Redactie
  • 27-05-2023
  • Sport
Hermes-DVS en Excelsior'20 door in toetje seizoen

VOETBAL - Hermes-DVS won de laatste competitiewedstrijd van RVV Overschie. In Rotterdam werd het 2-4.

Bij rust stond het 1-2, Overschie maakte nog gelijk, maar de Schiedammers trokken aan het langste eind. De lichtblauwen mogen zich opmaken voor een toetje van het seizoen, in de vomr van de strijd om promotie. Hermes-DVS eindigt in de Vierde Klasse E op vier punten van kampioen RV&AV Overmaas als tweede, met 55 punten uit 26 wedstrijden.

PPSC eindigt het seizoen, acht punten achter Hermes-DVS, als vijfde. Vandaag werd er op Thurlede gewonnen van SV WCR: 3-1.

In de Derde Klasse D eindigt kampioen HBSS het seizoen met vijftien punten voorsprong op nummer twee Victoria'04. De Schiedammers speelden zelf 3-3 tegen Rozenburg. Victoria'04 won nog wel, met 3-1 van Meeuwenplaat en passeerde daarmee laatstgenoemd team op de valreep, op doelsaldo. HBSS haalde dit seizoen uit 26 wedstrijden 65 punten.

Kethel Spaland eindigt het seizoen als vierde. Het team deed zijn sportieve plicht tegen Botlek: 3-0. Dat team speelt daarom komend seizoen een klasse lager. VDL ontsprong de dans voorlopig.

Het team mag net als Excelsior'20 nog even door om degradatie te ontlopen. Die dreigt, na de 2-2 vandaag tegen Rijnmond Hoogvliet Sport. De Schiedammers kwamen twee keer voor, maar moesten de punten toch delen. Excelsior'20 eindigt het seizoen als negende en dat is net een plek te laag om nu al veilig te zijn.

SVV won de laatste wedstrijd van het seizoen. In Delft werd het tegen de lokale DVV 2-6. SVV prijkt op de laatste ranglijst van het seizoen, de definitieve, op plek zeeven, met 29 punten uit 20 wedstrijden, na een start met vier opeenvolgende nederlagen.