Hermes-DVS en Excelsior'20 lijden cricketverlies

13-07-2020 Sport Redactie

Bij aanvang van de wedstrijd Hermes-DVS - Bloemendaal langs de lijn op Harga (bron foto twitter Hermes-DVS)

CRICKET - Landskampioen Excelsior'20 heeft gisteren zijn eerste wedstrijd van deze door de Coronacrisis gehalveerde cricket-competitie uit in Rotterdam Zuid tegen het gepromoveerde Punjab verloren. Hermes-DVS verloor op eigen terrein van Bloemendaal.

Punjab won de toss en stuurde de regerend landskampioen eerst naar het wicket. Op het kleine veld van de Rotterdamse club kwam de dit seizoen enige professional van de Schiedammers, Lorenzo Ingram, tot een respectabel totaal van 50. Het totaal van het gehele team stokte in de 48ste over op 186 all out. 

De Rotterdamse promovendus had weinig moeite met dit totaal. In de 35ste over was het gedaan: 192 voor 5, met wezenlijke bijdragen van Rehmat Zulfiqar (53), Nidaminaru (56, not out) en oud Hermes-DVS-speler Stephan Myburgh (34). Voor Punjab was dit de tweede wedstrijd in de competitie en de tweede overwinning.

Excelsior'20 wil dit jaar de jeugd ervaring op laten doen op het hoogste niveau en had vier spelers onder de twintig jaar in het elftal. (Lees hier ons eerdere artikel)

Een klasse lager, in de Hoofdklasse, had Hermes-DVS vorige week de competitie geopend met een uitzege op VVV en was de ploeg gisteren op Harga gastheer voor Bloemendaal. Hermes begon met batten, maar kwam niet verder dan 154 runs all out. In 46 overs maakte Bloemendaal dit totaal voor 8 wickets.Gerelateerd