Hermes-DVS pakt tegen Rood en Wit winst met laatste bal

07-07-2019 Sport Redactie

CRIKET - Hermes-DVS heeft vandaag thuis op Harga een zwaar bevochten overwinning behaald tegen Rood en Wit uit Haarlem. De bezoekers gingen eerst batten en kwamen tot een niet al te hoog totaal van 140 runs. Ondanks dit povere totaal, had Hermes moeite er battend voorbij te komen. 

Eerst battend viel er met grote regelmaat een wicket bij de Haarlemmers. Alleen een van de openers bleef lang staan en kwam boven de 30 runs. De rest verloor snel het wicket. Captain Sebastiaan Braat had als bowler met vier wickets een belangrijke bijdrage. Het fielden van de blauwhemden was erg goed: achter elke bal werd gesprint en daardoor werden 'zekere viertjes' gereduceerd tot tweetjes. Rood en Wit was voor 140 all out.

Battend moest dit totaal in 50 overs geen probleem zijn... Het pakte echter anders uit. Door soms onnodige risico’s te nemen, vielen ook de lichtblauwe wickets met grote regelmaat. Dat gold echter niet voor eerst Olivier en later Ralph Elenbaas. Zij hielden hun hoofd koel en bleven wel voldoende lang in het midden staan.

Aan het einde werd Ralph ook ondersteund door Davey Verweij en toen in de laatste over nog een paar runs binnen getikt moesten worden kwam Gavin Mc Rae binnen de lijnen als 11e batsman. Mc Rae is een veteraan met erg veel ervaring. Die kwam van pas om het hoofd koel te houden en op de laatste bal het winnende punt binnen te slepen. Ralph bleef met 22 belangrijke runs not out.