Hermes-DVS redt het niet, promotie

• 10-06-2023

VOETBAL - Weer niet gelukt. Hermes-DVS speelt ook komend seizoen in de Vierde Klasse.

Vandaag speelde de club van Harga een promotie-/degradatiewedstrijd tegen Stompwijk'92. Die ging met 1-2 verloren.

Hermes-DVS kwam thuis voor rust op een 1-0 voorsprong, via een goal van Arse Calame. Na rust maakte Stompwijk de 1-1 en 1-2, de laatste uit een vrije trap. Daarmee was het pleit beslecht: de lichtblauwen spelen ook volgend seizoen in de vierde klasse.

Stompwijk'92 werd afgelopen seizoen elfde in de Derde Klasse A, met evenveel punten (24 uit 26 wedstrijden) als Sporting Leiden, dat rechtstreeks op doelsaldo degradeerde. Hermes-DVS werd tweede in de Vierde Klasse E, met 55 punten uit 26 duels en vier punten achterstand op kampioen Overmaas en vijf punten voorsprong op nummer drie Maasdijk. Stompwijk had vorige week als Maasdijk verslagen, met 3-1.