Categorieën

Service

Het was een kleurrijke stoet van 1200 wandelaars

Het was een kleurrijke stoet van 1200 wandelaars
Sport

Het was een kleurrijke stoet van 1200 wandelaars

  • Redactie
  • 20-06-2015
  • Sport
Het was een kleurrijke stoet van 1200 wandelaars
WANDELEN - Gisteravond hebben 1197 wandelaars van de in het totaal ingeschreven 1206 deelnemers (inclusief de ruim 160 door begeleiders gereden deelnemers in een rolstoel) hun medaille kunnen opspelden. Het was een recordaantal voor de 'gezamenlijke Schiedamse avondvierdaagse', die dit jaar het gouden jubileum beleefde. Alles liep deze editie op rolletjes.

De laatste kilometers op de laatste dag, vrijdagavond dus, waren extra feestelijk. De wandelaars werden ter hoogte van het zwembad gegroepeerd. Er was bij deze geplande 'surplace' de mogelijkheid om wat lekkers te krijgen dan wel om in de bloemen te worden gezet door familie en kennissen. De Rijnmondband en de jeugd Rijnmondband voegden zich bij de pauzerende wandelaars. De Rijnmondband stelde zich helemaal voor aan de stoet op, waarna deze de laatste kilometers richting start- en finishpunt, het SVV-complex, kon afleggen.

Als je na vier dagen wandelen wat zere voeten hebt, dan loopt het een stuk lichter achter de muziek aan. Met zowat aan het einde van de stoet de jeugd Rijnmondband om een welkom muzikaal zetje in de rug te geven. Op het SVV-complex aangekomen, brachten de muzikanten nog wat nummers ten gehore en leken voor gastheer SVV met zoveel bezoekers tijden van weleer te herleven. Burgemeester Lamers was aanwezig. De allerjongsten vonden het maar wat mooi dat de burgemeester persoonlijk bij hen de verdiende medaille opspelde. Je vindt hier een fotoimpressie van de laatste kilometers van de vijftigste 'gezamenlijke avondvierdaagse'.