Hockeyers HCS hervatten competities met resultaat

• 11-03-2019

HOCKEY - De dames en heren van HCS hervatten gisteren de veldcompetitie met een gelijkspel en een overwinning.

De dames maakten er in en tegen Eindhoven een 'knotsgekke pot' van. Tegen het laaggeplaatste Eindhoven werd het 4-4. Voor rust 0-1 via Sarah Oosterom, daarna 0-2 door Myrna Tanis uit een strafbal. Binnen een minuut of zeven bogen de Brabantsen de stand echter om in een voorsprong door goals van Wietske Velthuijs uit een strafcorner, Floortje Maas en Ilse Delhaye. Diep in de wedstrijd scoorden Tanis en Oosterom opnieuw, maar het laatste woord was aan Eindhoven: 4-4, door opnieuw een goal van Delhaye

Van de concurrentie wonnen de nummers 1, 2 en 3, Leonidas, Schaerweijde en Ring Pass. Gooische verloor van Voordaan, en dat team passeerde HCS op de ranglijst. De dames staan nu in de Overgangsklasse op plaats zes. Komende zondag ontvangt het team op Harga lijstaanvoerder Leonidas, dat dit seizoen nog niet verloren heeft.

De heren, dit seizoen gepromoveerd naar de Eerste Klasse en derde op de ranglijst, wonnen thuis van Etten-Leur, nummer vijf in competitie. Kort voor rust maakte Sebastiaan Buisman met een technisch boogballetje de 1-0. De Brabanders hadden daarvoor de overhand in de wedstrijd en al een strafbal gemist.

Ook na rust was het allerminst een gewonnen race voor HCS, maar de Schiedammers hielden stand en sloten de wedstrijd als winnaars af. Zoetermeer, boven HCS op de ranglijst, werd door de laaggeplaatste Delftse studenten van DSHC met 5-1 afgeserveerd en moet HCS nu naast zich dulden. Volgende week mogen de twee tegen elkaar. Ook liepen de Schiedammers twee punten in op lijstaanvoerder Berkel-Rodenrijs, dat in Rijswijk niet verder kwam dan 3-3, maar nog wel zeven punten voorsprong houdt op de directe achtervolgers. Daaronder niet langer Warande, nummer vier, dat verloor in Vlaardingen van Pollux.