Hoge bergen, diepe dalen honkballers en softbalsters

01-09-2020 Sport Redactie


HONKBAL – Opnieuw een fikse nederlaag voor de honkballers van SV&HV Schiedam. In de tweede wedstrijd van het seizoen werd het zondag tegen The Hawks een zeperd van 13-2.

Vorige week ging de eerste wedstrijd, tegen de Rowdies uit Ridderkerk ook al met flink verschil verloren: 1-9.

In Dordrecht liep Schiedam al in de eerste slagbeurt achter de feiten aan. In geen tijd liepen The Hawks uit naar 5-0. Twee innings later stond het 7-2 en in de zesde slagbeurt maakte The Hawks 13-2. Bij tien punten of meer achterstand wordt in het honkbal de wedstrijd als verloren beschouwd en gestaakt.

In het softbal geldt die regel niet. Daarom konden de softbalsters van Schiedam dit weekend afgetekend winnen, met liefst 4-21. Dat gebeurde in Breda, tegen Jeka.

Het was pas de eerste overwinning voor Schiedan in de eerste vier wedstrijden van het seizoen en daarmee het loskomen van de laatste plaats op de ranglijst. De vrouwen kwamen in Breda nog wel achter (3-1), maar de nodige honkslagen, waaronder een homerun en een triple van Britt Smits zorgden voor een ommekeer en een forse score. In de competitie in de Tweede Klasse steeg het team van plaats tien naar plek zeven.Gerelateerd