Jonge speelsters SV&HV Schiedam naar WK

24-07-2017 Sport Redactie

South West Thunders - op de kleine foto: Daniele Zwitser, Isa Zwitzer en Manon Bol

SCHIEDAM - Twee jongedames van SV&HV Schiedam gaan met een regionaal selectieteam naar de softbal World Series in de Verenigde Staten.

Vrijdag 28 juli reist het South West Thundersteam, onder leiding van de Schiedamse coach Danielle Zwitzer, af naar Kirkland, alwaar het WK van 31 juli tot en met 5 augustus wordt
gehouden.

Afgelopen zondag kwamen Isa Zwitzer en Manon Bol van SV&HV Schiedam, met het regionale selectieteam South West Thunders uit voor Nederland in de European & African Regionals (EK) in de categorie Junior League (dertien- en veertienjarigen). De Schiedamse teamgenootjes van het U17 team (softbal topsport onder de zeventien jaar) hebben in de finale laten zien de sterkste te zijn en gaan met hun team namens Europa & Africa naar de World Series in de Verenigde Staten. In een zinderende wedstrijd wisten de Juniors een 2-1 achterstand tegen Tsjechië om te buigen in een 2-4 overwinning.

Ook het Little League regionaal selectieteam is in de race zich te plaatsen. In juni werd het nationale kampioenschap Little League gespeeld. Van SV&HV Schiedam kwamen maar liefst vijf meiden in actie; vier van hebben in Hoofddorp het kampioenschap gewonnen en daarmee een ticket naar de EK. Naast Isa en Manon, slaagden ook twee andere U17-teamgenootjes, Reganied Franka en Shalendra Lake, erin zich te plaatsen voor het EK. Zij spelen van 27 t/m 30 juli de Little League (elf- en twaalfjarigen) in Kutno, Polen. Ook dit selectieteam maakt kans op een ticket naar de World Series Little League dat van 9 t/m 16 augustus in Portland wordt georganiseerd.

De vereniging SV&HV is enorm trots op de buitengewone prestaties van zijn speelsters en coach en heeft hoge verwachtingen van beide teams. Keep your fingers crossed!