Juventus laat winst lopen

22-01-2017 Sport Redactie

Foto: Juventus

BASKETBAL - Juventus heren 1 trad vrijdag in Katwijk aan tegen de nummer twee van de ranglijst, Grasshoppers. Er moest gewonnen worden om zicht te houden op de vierde positie, die toegang geeft tot de play-offs.
In het eerste kwart komt de wedstrijd langzaam op gang. Grasshoppers pakt de eerste winst met 19-15. In de derde minuut van het tweede kwart komt Juventus voor het eerst voor, door twee scores van Rob van der Bosch, 22-23. Uiteindelijk zorgen Jeffrey van Bueren (6 punten) en Lesley dos Santos Gomes (6 punten) voor een 38-41 stand na het tweede kwart.
In het derde kwart maakt Juventus het verschil. Door snelle overnames komt het voor met 47-57 in de negende minuut. In de laatste minuut verzuimt Juventus de wedstrijd op slot te gooien door zeven punten weg te geven waardoor de stand op 56-59 komt. Grasshoppers ziet daardoor weer kansen om het tij te keren.
In het vierde kwart verliest Juventus de grip op de wedstrijd. Grasshoppers is gretiger en pakt het initiatief. In de vierde minuut komt het langszij, waardoor er 61-60 op het scorebord staat. Juventus krijgt geen grip meer op de wedstrijd. Grasshoppers blijft scoren, waar Juventus stilvalt. Met 71-63 in de achtste minuut is de wedstrijd gespeeld. Juventus verliest met 77-70 en verliest de kans op de play-offs.Gerelateerd