Keemink speelt 'thuis' op EK

10-11-2018 Sport Redactie

Keemink, centraal op de foto, uit zijn dak na een belangrijke overwinning op het WK

VOLLEYBAL -  Schiedammer Wessel Keemink mag over een klein jaar enkele 'thuiswedstrijden' spelen tijdens het Europees kampioenschap.

Sportpaleis Ahoy is één van de locaties voor het EK Volleybal voor mannen. Dat wordt gehouden in Nederland, Frankrijk, België en Slovenië. Het toernooi staat op de rol voor 12 tot en met 29 september volgend jaar. Behalve Rotterdam wordt er in Nederland gespeeld in Amsterdam (Sporthallen Zuid) en Apeldoorn (Omnisport).

Aan het EK nemen 24 landen deel die zijn verdeeld over vier poules van zes teams. Oranje speelt zijn poulewedstrijden in Rotterdam. De top 4 van iedere poule plaatst zich voor de achtste finales. In Nederland wordt gespeeld t/ en met de kwartfinales. Daarna wordt verder gespeeld in Slovenië en Frankrijk. De fans uit eigen stad zullen Keemink dus geen kampioen zien worden. Oranje dingt mee naar de titel, zeker sinds het in september verrassend in de top 8 van de wereld eindigde op het WK in Italië en Bulgarije. Keemink maakte op het WK zijn debuut als basisspeler van Oranje.

In januari wordt er geloot voor de poule-indeling van het EK.

Gerelateerd