Keemink verliest met volleyballers eerste wedstrijd op OKT

06-01-2020 Sport Redactie

Keemink aan het net; foto: archief


VOLLEYBAL - De Nederlandse volleyballers zijn het Olympisch Kwalificatietoernooi in Berlijn slecht begonnen. De wedstrijd tegen Servië ging voor Wessel Keemink en zijn medespelers met 3-0 verloren.

Bondscoach Roberto Piazza begon met Keemink in de basis, samen met Nimir Abdelaziz, Fabian Plak, Michaël Parkinson, Jelte Maan en Thijs ter Horst, Just Dronkers vervulde de libero-rol.

Vanaf de start waren de Serven scherper, al snel moest Piazza een time-out nemen in de eerste set. Thijs ter Horst begon goed aan de wedstrijd, twee maal torende hij hoog boven het Servische blok uit om vervolgens cross te scoren. Maar alleen kon Ter Horst het niet, Servië kon gemakkelijk punten scoren. Uros Kovacevic (5 punten) sloeg tot drie keer toe door een niet gesloten blok van Nederland. Ook Nemanja Petric, teamgenoot van Abdelaziz bij Milaan, kwam tot vijf punten in de eerste set. Met 25-18 was de Europees kampioen te sterk.

In de tweede set was het verschil vrijwel direct in het voordeel van de Serven, maar een serviceserie van Ter Horst bracht Oranje terug. Daarna lukte het niet het succes door te trekken, Servië hield met diagonaal Aleksandar Atanasijevic en beide passer/lopers het spel over het gehele net goed verdeeld. Oranje kon het gat niet dichten en verloor opnieuw met 25-18.

Ondanks een voorsprong in de derde set kon Oranje zich niet meer voldoende oprichten. Wouter ter Maat kwam nog in de ploeg voor Abdelaziz, Gijs van Solkema verving spelverdeler Wessel Keemink. De veranderingen boden te weinig soelaas, met 25-17 was ook de derde set prooi voor Servië.

Bondscoach Piazza verklaarde het verlies na afloop als volgt: "Het grootste verschil zat in de aanval, wij konden tegen een eenmansblok niet scoren, zij sloegen elke keer wel toe."

Morgen speelt Nederland tegen Bulgarije de tweede wedstrijd.Gerelateerd