Kethel Spaland zakt plaats na blamage

• 19-03-2023

VOETBAL - Kethel Spaland heeft de tweede plek in de Derde Klasse D af moeten staan aan Meeuwenplaat.

Zelf verloren de Schiedammers in Maassluis van VDL, hekkensluiter nota bene, met 3-0. Meeuwenplaat hield net de bovenhand op nummer vier Vierpolders: 5-4.

Het verlies van Kethel Spaland was minder opzienbarend dan je zou denken: de - voormalige - Kethellappers eindigden de wedstrijd met acht man, na drie keer rood. Bij rust, met nog tien spelers van de uitploeg op het veld, stond het 2-0. De 1-0 viel uit een penalty na de eerste rode kaart.

HBSS blijft soeverein aan kop, na een 2-1 overwinning op Botlek. Bij rust stond het daar 0-0. Excelsior’20, middenmoter, boekte een belangrijke winst op OHVV, met een vergelijkbaar aantal winstpunten dan de Schiedammers. Bij rust op Thurlede stond de thuisploeg 1-0 voor, na rust maakten de Oudenhoorners eerste gelijk, voordat Excelsior’20 tien minuten voor tien de beslissende treffer maakte.  De concurrenten om de posities onder de top (Vierpolders, DVO’32 en OVV) verloren allemaal.