Kleine Levi zingt Schiedams hand-in-hand

23-07-2015 Sport Redactie

SCHIEDAM/ROTTERDAM - De driejarige Levi Verduijn is al ruim 27.000 keer bekeken. Zijn vader Niels zette een filmpje online, waarin zijn driejarige zoon het hand-in-hand-kameraden tijdens de open dag van Feyenoord meezingt.

Als het zo doorgaat heeft de kleine Levi binnenkort net zoveel toeschouwers als de volksclub uit Rotterdam-Zuid die zelfs op een open dag het stadion vol heeft (bij Ajax blijft op een open dag de teller rond de dertigduizend steken).

Wat niet veel mensen weten, is dat het hand-in-hand-kameraden een lied is dat voortborduurt op een in eerste instantie door en voor SVV gebezigd supporterslied.

Ooit had Schiedam twee betaald-voetbalclubs, Hermes-DVS en SVV, waarvan SVV na de ontmanteling van de Tweede Divisie, vanuit de overgebleven Eerste Divisie tot tweemaal toe wist te promoveren naar de Eredivisie. Uiteindelijk zou de proflicentie via een Rotterdamse autodealer terechtkomen in Dordrecht. Op deze van origine Schiedamse proflicentie, speelt de - uit de Eredivisie gedegradeerde - Dordse club dus nog steeds verder.
Gerelateerd