Klimmuur op Schieveste

02-10-2018 Sport Redactie

SCHIEDAM - Er komt een serieuze klimmuur op Schieveste. Morgen begint de aanleg.

Met de aanleg van de klimmuur wil de gemeente Schiedam het gebied bij het spoorwegviaduct aantrekkelijker en sociaal veiliger maken en Schiedammers stimuleren tot meer bewegen.
 
De voorbereidingen op de aanleg lopen al anderhalf jaar. Met het tekenen van de beheerovereenkomst met Prorail kan de aanleg beginnen, zo meldt de gemeente. Prorail is  eigenaar van de onderdoorgang.

De klimmuur is een onderdeel van de gebiedsontwikkeling A20-zone. Voor het Euroscoop Cinema en Leisure Centrum op Schieveste is de klimmuur een sportieve aanvulling, aldus de aankondiging.

Enkele pijlers van het viaduct bij de Overschieseweg worden rondom bekleed met ‘outdoor’-klimpanelen in diverse hoeken en voorzien van circa 675 klimgrepen. Het resultaat is een professionele klimmuur met 228 m² klimoppervlakte. Er worden verschillende routes gemaakt voor zowel beginnende klimmers als professionele wedstrijdboulderaars, klimmers zonder gebruik van touw. Ook kinderroutes ontbreken niet. Rondom de klimmuur wordt een valdempende ondergrond aangebracht. De Koninklijke Nederlandse Klim- en Bergsportvereniging juicht de aanleg van de ‘boulderwand’ zoals deze muur in klimjargon heet, toe. Er zijn nog nauwelijks gratis toegankelijke klimmuren in Nederland.

Het ontwerp en de montage is in handen van Vertigo Climbing Structures & Equipment uit de Spaanse Polder. De klimmuur zal in december 2018 worden opgeleverd.