Lot Nexus aan zijden draadje

• 26-05-2019

Wilfred Koppe in een verdedigende actie tegen OZC; foto: Nexus

KORFBAL - Donkere wolken pakken zich samen boven 'het eerste' van Nexus. Het team wacht nog twee 'finales' om degradatie te voorkomen.

De wedstrijd gisteren tegen OZC was eigenlijk de eerste van een drietal doorslaggevende wedstrijden. Samen stonden de twee teams onderaan in de Tweede Klasse H.

Zich bewust van de opdracht weet Nexus – in de persoon van Jochem Schuurman - gelijk in de eerste aanval te scoren. Het lijkt de gedroomde start, maar het is OZC dat Nexus direct het vuur na aan de schenen legt. Via 1-1 loopt het team uit Rotterdam-Zuid uit naar een tussenstand van 2-6.

Nexus coach Bert-Jan Bron grijpt in middels een eerste time-out en met de nodige wissels. Het gewenste effect blijft echter uit als OZC voor het rustsignaal nog vijf keer weet te scoren en Nexus daar slechts drie doelpunten tegenover weet te zetten.

In de rust probeert Nexus de poppetjes nog eens op de goede plek te zetten, want met name in aanvallend opzicht weet Nexus geen vuist te maken. Alle goede bedoelingen ten spijt scoort OZC direct na de rust de 5-12. Het geloof in een goede afloop ebt langzaam weg. Inzet en kansen te over, het rendement is echter veel te laag om het OZC nog moeilijk te maken.Het wordt 9-21.

De Rotterdammers pakken zodoende de laatste strohalm en staan met ‘7 uit 12’ op een zevende plek. Met Erasmus op plek zes, met acht punten en Vriendenschaar op plek vijf met negen punten, is er voor hen nu nog van alles mogelijk. Nexus bungelt onderaan met vijf punten. De komende twee wedstrijden zal Nexus moeten winnen om nog een kans te maken ook volgend jaar Tweede Klasse te spelen. Het team is dan  wel afhankelijk van de andere uitslagen in de poule.

Volgende week reist Nexus naar Delft om de strijd tegen degradatie voort te zetten.